Symposium ‘Grensdoden en mensenrechten’ en uitreiking scriptieprijs

2014 by

Op 15 december 2014 vindt de twaalfde uitreiking van de Hanneke Steenbergenscriptieprijs plaats. Ter gelegenheid hiervan organiseert de sectie Migratierecht van de Vrije Universiteit Amsterdam een symposium onder de titel Grensdoden en mensenrechten. Het symposium gaat over de sterke stijging van het aantal omgekomen migranten op de Middellandse Zee de afgelopen 25 jaar en of dit een neveneffect is van het Europese grensbewakingsbeleid. Na presentaties van Thomas Spijkerboer en Tamara Last van de VU zal staatssecretaris Teeven ingaan op de vraag welke beleidsreactie van de Europese landen is vereist.

De discussie wordt geleid door Folkert Jensma (NRC).

Het symposium start om 14.30 (inloop en koffie). De prijsuitreiking zelf is van 16.40 tot 17.30.

Deelname is gratis, maar aanmelding noodzakelijk in verband met de catering. U kunt zich hier opgeven.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar secretariaat.3eEtage.rch@vu.nl onder vermelding van VU-HSF prijsuitreiking. Voor inhoudelijk informatie over het symposium graag contact opnemen met Martijn Stronks: m.c.stronks@vu.nl.

Vind hier het programma: 

Programma 15 december 2014 VU

 

 

Related Posts

Tags

Share This