Amélie Poméon winnaar van de Hanneke Steenbergen Scriptie Prijs 2016

2016 by

De Hanneke Steenbergen Scriptie Prijs 2016 is gewonnen door Amélie Poméon van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij won de prijs voor haar scriptie getiteld: ‘Frontex and EBCGA, a Question of Accountability’.

De prijsuitreiking vond plaats op 17 november en werd voorafgegaan door een seminar over toegang en grenscontrole, georganiseerd door Tilburg University. Sprekers waren Dhr. Patrick van Berlo, van de Universiteit van Leiden, die een interessante analyse gaf van de Australische asielprocedure voor bootvluchtelingen en Dhr. David Kuiper met een beschouwing van binnenuit over het Mobiel Toezicht Veiligheid aan de Nederlandse grens. De jury bestaande uit John Bouwman, senior rechter, David Kuiper, stafmedewerker bij de IND en onder leiding van Carina van Eck, lid College voor de Rechten van de Mens, koos uit deze 11 uitstekende  scripties  de scriptie van Amélie Poméon als de beste scriptie op het gebied van het vreemdelingenrecht voor het jaar 2016.

De jury schreef over haar scriptie: ‘Amélie provides with her thesis an almost encyclopedic document about Frontex, the European Agency for management of operational cooperation at the external borders of the European Union

Related Posts

Tags

Share This