2014 – Nynke Staal

2015 by

Foto Nynke StaalDe Hanneke Steenbergen scriptieprijs 2014 is gewonnen door Nynke Staal van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij kreeg de prijs voor haar scriptie getiteld: ‘After M.S.S.: the contemporary asylum and migration situation in Greece’. In haar scriptie onderzoekt ze wat er is veranderd in de Griekse asielwetgeving en praktijk na de uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in de zaak M.S.S. op 21 januari 2011.

De jury, die dit jaar bestond uit Stans Goudsmit (lid College voor de Rechten van de Mens), Maykel Bouma (beleidsmedewerker Ministerie van Binnenlandse Zaken) en John Bouwman (senior rechter en teamleider rechtbank Overijssel) stelt dat het gaat om een vernieuwend en relevant onderwerp en een diepgravend onderzoek in de nieuwste Griekse wetgeving en de voorgenomen uitvoering daarvan. Uit het juryrapport: “Dat heeft ze gedaan op een manier die op de jury indruk heeft gemaakt. Haar beheersing van de Engelse taal is uitstekend, haar schrijfstijl is helder. En misschien wel het mooist: het is een scriptie die je niet even weg legt, want je wilt weten hoe het verder gaat met de ontwikkelingen.”

De prijsuitreiking vond dit jaar plaats aan de Vrije Universiteit.  Voorafgaand aan de uitreiking werd een symposium gehouden onder de titel: ‘Grensdoden en mensenrechten’ met presentaties van Tamara Last en Thomas Spijkerboer van de VU. Daarna volgde een reactie van Staatssecretaris Teeven en een discussie tussen Spijkerboer en Teeven onder leiding van Ashley Terlouw (Radboud Universiteit Nijmegen). De prijs werd uitgereikt door Staatssecretaris Teeven.

Klink hier voor het artikel dat Loes Hansen over de scriptieprijs schreef in het Journaal Vreemdelingenrecht.

Related Posts

Tags

Share This