2015 – Daphne ter Telgte

2016 by

De Hanneke Steenbergen scriptieprijs 2015 is gewonnen door Daphne ter Telgte van de Universiteit Utrecht. Zij kreeg de prijs voor haar scriptie getiteld: ‘The accession of the EU to the ECHR to strengthen human rights protection within the Common European Asylum system: necessity or merely symbolic?’

De jury, bestaande uit Stans Goudsmit (lid College voor de Rechten van de Mens), David Kuiper (IND, Ministerie van Veiligheid en Justitie) en John Bouwman (senior rechter en teamleider Rechtbank Overijssel), was unaniem in haar oordeel over de winnaar. Uit het juryrapport: ”Daphne schreef een goed onderbouwd en gedocumenteerd werkstuk, waarin zij gedetailleerd uiteen zet hoe de twee hoogste Europese rechters worstelen met vragen die op dit gebied aan hen worden voorgelegd. Hoe gaan zij om met de bescherming van mensenrechten, bezien vanuit hun eigen posities en met inachtneming van de binnen de Europese Unie en de Raad van Europa geldende regels? Een boeiend werkstuk ook, dat laat zien hoe een rechtssysteem in ontwikkeling langzaam vorm krijgt. Verplichte kost voor juristen wier dagelijks werk zich op dit rechtsgebied afspeelt.”

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een interessant symposium, georganiseerd door de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen over bewijs in het asielrecht. Sprekers op het symposium waren prof. mr. dr. A.T. Marseille (RUG), over bewijs in het bestuursrecht, dr. F.J. Bex (UU), over redeneren met bewijs en mr. K. Geertsema (VU), over bewijs in het asielrecht.

 

Related Posts

Tags

Share This